26. državna glasbena revija, Krško 2016

DSC_9461
Letos mineva natanko 25 let, ko so v Ljubljani speljali prvo, takrat še republiško glasbeno revijo ZAPOJMO, ZAIGRAJMO, ZAPLEŠIMO.

In le kdo bi si mislil, da se bo revija tako zelo prijela. Naslednje leto je potekala v Rogaški Slatini in v Podčetrtku, potem pa so se vrstile v Murski Soboti, Velenju, Zagorju, Kopru… Tudi na Koroškem smo jo gostili kar trikrat. Dvakrat v Črni na Koroškem v organizaciji CUDV Črna na Koroškem, 20.,  jubilejno pa smo organizirali tudi mi.

Pevci naše šole smo se zgodaj vključili v kolesje revije, saj smo prvič nastopili že na drugi reviji v Rogaški Slatini in od takrat nismo manjkali niti enkrat. Ali drugače, letos smo nastopili že PETINDVAJSETIČ!

Letošnja, že šestindvajseta po vrsti, je potekala 14. in 15. aprila v Krškem. Mi smo nastopali drugi dan. Veselo je bilo že zjutraj, ko smo krenili na pot. Ob prihodu smo se malo okrepčali, potem pa smo se pripravili za nastop.

Temperatura je naraščala in že smo stali na odru. Zapeli smo pesem o zimi in izvedli še prav posebno priredbo koroške ljudske pesmi Tam kjer teče bistra Zila. V izvedbo smo vpletli petje, deklamacijo, rap, inštrumentalno igro na Orffova glasbila ter zvočno sliko klavirske improvizacije pianista Primoža Karlovška.

Po zaključku smo si privoščili kosilo, potem pa še zabavo v športni hali, kjer je prej potekal nastop. Ples, veselo druženje s prijatelji, sklepanje novih prijateljstev… skratka, vesela urica v prijetnem glasbenem vzdušju.

Med tem smo se sestali mentorji in strokovna komisija ter si izmenjali mnenja o posameznih nastopih. Člani strokovne komisije: dr. Inge Breznik, svetovalka za glasbeno umetnost, ZRSŠ, dr. Tomaž Simetinger, etnokoreolog, Katja Bucik, logopedinja in plesna terapevtka v CIRIUS Vipava, so udeležencem svetovali za nadaljnje delo. Nastop šolskega pevskega zbora Šmarnice OŠ Juričevega Drejčka so pohvalili, kar nam daje polet za naprej.

Kar prehitro je minil pester dan. Še slovo od starih in novih znancev potem pa odhod proti domu. Seveda se mimo Velenja in najboljšega sladoleda nismo mogli peljati.

Uršula Vezonik, mentorica

(KLIK NA FOTOGRAFIJO ZA OGLED DIAPROJEKCIJE)