OBVESTILO STARŠI – POSTOPNO SPROŠČANJE UKREPOV

Datum: 21. 05. 2020

Dragi učenci, spoštovani starši!

 Predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja.

V šoli bomo poskrbeli za vse priporočene higienske ukrepe in varno učno okolje. NIJZ je opredelil zdravstvene omejitve za učence ob ponovnem odprtju šole. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujejo vrnitev v šolo. Prav tako se vrnitev v šolo odsvetuje učencem, ki imajo zdravstvene omejitve (astmo, kronične bolezni dihal, oslabljeno pljučno funkcijo, epilepsijo, cerebralno paralizo, nevrodegenerativna obolenja, imunsko pomanjkljivost). V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav. Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci.

Učencem, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bomo prilagodili oblike in metode dela.

V šoli bodo učenci imeli organizirano prehrano (malica, kosilo, popoldanska malica). Učence boste na prehrano prijavili v naslednjem tednu.

NIJZ priporoča individualen prevoz otrok v šolo, ki ne morejo v šolo peš ali s kolesom. Svetovalna delavka vas bo poklicala, vas pa prosimo da sporočite kateri učenci vozači, ki so tudi do sedaj imeli organiziran prevoz v šolo, nujno potrebujejo prevoz v naslednjih tednih. Informacije glede prevozov s kombiji še pričakujemo.

Obvestili vas bomo tudi o protokolih prihajanja in odhajanja iz šole in kako bo potekal pouk. Po navodilih NIJZ – ja, bodo učenci ob ponovnem vstopu v šolo s sabo prinesli podpisano izjavo staršev, da so zdravi in da zadnjih 14 dni niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS- CoV -2.

Želimo vam miren prihajajoči teden. Skupaj nam bo uspelo to zahtevno šolsko leto pripeljati do konca.

 

Ravnateljica:

mag. Vesna Lujinović