Testiranje in samotestiranje na okužbo – novo obvestilo

Spoštovani starši!

Od 1. februarja 2022 naprej je v veljavi nov protokol testiranja in dokazovanja okuženosti s koronavirusom. Obolelost se dokazuje že s pozitivnim hitrim testom (HAG testom) pri izvajalcu testiranja.

V primeru pozitivnega rezultata hitrega testa (HAG testa) za samotestiranje se mora testirana oseba najpozneje v 24 urah po odvzemu brisa s testom HAG za samotestiranje udeležiti testiranja s testom HAG pri izvajalcu testiranj.

V primeru pozitivnega rezultata hitrega testa (HAG testa) pri izvajalcu ima oseba potrjeno okužbo s koronavirusom in je v samoizolaciji (10 dni z možnostjo skrajšanja na 7 dni na podlagi negativnega HAG testa pri izvajalcu testiranja).

V primeru negativnega rezultata hitrega testa (HAG testa) pri izvajalcu se mora oseba z znaki okužbe dihal, ki so prisotni 72 ur od odvzema brisa, samoizolirati in opraviti ponovno testiranje pri izvajalcu, najpozneje četrti dan po prvem testiranju.

Starše prosimo, da razrednika ali odgovorno osebo na šoli obvestite o potrjeni okužbi v obdobju 12 ur od potrditve okužbe.

Več lahko preberete na povezavi.

Ostanimo zdravi.

Kolektiv OŠ JURIČEVEGA DREJČKA